top of page

Politica de confidentialitate si cookies

Introducere

Va asiguram de faptul ca pentru noi confidentialitatea este valoroasa. Nu suntem interesati de datele dumneavoastra personale in afara celor care ne permit sa va furnizam serviciile noastre. Scopul acestui document este de a descrie cum colectam, utilizam, tratam au transferam datele dumneavoastra in momentul utilizarii site-ului www.ajutororl.ro si a serviciilor oferite sau promovate de acesta, precum si drepturile dumneavoastra cu privire la datele dumneavoastra.

Prin accesarea si utilizarea site-ului www.ajutororl.ro sau al oricarui alt serviciu oferit declarati ca sunteti de acord cu colectarea, stocarea, utilizarea si distribuirea datelor dumneavoastra astfel cum sunt descrise in prezenta Politica de Confidentialitate si de Cookies. In cazul in care nu sunteti de acord cu acestea, nu puteti utiliza site-ul sau serviciile furnizate de noi.

Pentru orice aspect neclar cu privire la informatiile furnizate, ne poti contacta prin formularul de contact de pe site-ul www.ajutororl.ro.

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica ori de cate ori este nevoie aceasta Politica de confidentialitate si de coookies, pentru a reflecta atat modificari ale modului in care prelucram datele tale cu caracter personal cat si modificari ale cerintelor legale. Va rugam sa verificati periodic continutul afisat pe aceasta pagina pentru a putea fi la curent cu ultima versiune a Politicii de Confidentialitate si de cookies.

 

Ce date cu caracter personal prelucram?

Datele cu caracter personal inseamna orice informatii cu ajutorul carora o persoana fizica poate fi identificata.

Prelucrare inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate.

Conform cerintelor Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice si ale Regulamentului (UE) 2016/679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE, operatorul de date cu caracter personal are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.

Informatiile pe care le colectam difera in functie de modul in care folositi site-ul. Este posibil sa utilizati site-ul fara a fi nevoie sa ne furnizati informatii personale. Se pot obtine insa informatii in mod automat, la vizitarea site-ului www.ajutororl.ro , serverul de web inregistrand numele furnizorului dumneavoastra de servicii internet, precum si site-ul web de la care ne vizitati, dar acestea nu pot fi asociate vreunei persoane.

Alte date personale vor fi memorate numai daca sunt oferite voluntar de dumneavoastra. Daca doriti sa folositi unele din serviciile pe care vi le oferim va sunt solicitate, dupa caz, informatii personale ca: numele, prenumele, adresa de e-mail, numar de telefon, adresa.Aceste informatii sunt colectate numai atunci cand acceptati voluntar si in cunostinta de cauza transmiterea lor catre noi.

 

De unde sunt colectate datele cu caracter personal?

 

In general datele sunt obtinute direct de la Client si/sau de la un imputernicit al Clientului.

In plus, putem obtine date ca urmare a consultarii unor surse externe respectiv institutii si autoritati publice, registre publice, baze de date electronice, informatii disponibile in social media cat si pe internet, sau terti abilitati, detinatori de astfel de informatii, cum ar fi, dar fara a ne limita la: Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, Oficiul National al Registrului Comertului, Biroul de Credit S.A., Casa de Asigurari de Sanatate, portalul instantelor de judecata din Romania administrat de Ministerul Justitiei, terti abilitati in vederea detinerii unor baze de date ale persoanelor acuzate de terorism sau expuse politic etc.

Serviciile online nu sunt concepute sau destinate utilizarii de catre copiii cu varsta sub 18 ani si, prin urmare, daca ai sub 18 ani, te rugam sa nu utilizezi serviciile AjutorORL, respectiv sa nu ne furnizezi informatii cu caracter personal. Daca descoperim ca am colectat din greseala astfel de informatii, atunci, in masura in care legea solicita, vom sterge imediat aceste informatii din evidentele noastre.

Daca un parinte sau tutore descopera ca copilul sau cu varsta de pana la 14 ani ne-a furnizat informatii fara consimtamant parental, acesta va trebui sa ne contacteze la tamara.ciurescu@ajutororl.ro pentru stergerea acestor date.

Daca un parinte sau tutore descopera ca copilul sau cu varsta peste 14 ani dar pana la 18 ani ne-a furnizat informatii fara consimtamant parental, acesta va trebui sa ne contacteze la tamara.ciurescu@ajutororl.ro pentru exprimarea acordului sau dezacordului cu privire la prelucrarea de noi a datelor cu caracter personal transmise de catre minor.

 

Care este scopul prelucrarii?

Scopurile prelucrarii datelor dumneavoastra sunt:

  • prestarea de servicii medicale catre dumneavoastra;

  • furnizarea celor mai bune produse si servicii adaptate solicitarii dumneavoastra;

  • pentru efectuarea de analize interne (incluzand analize statistice), atat cu privire la produse/servicii, cat si cu privire la portofoliul de clienti, pentru imbunatatirea si dezvoltarea de produse/servicii, precum si efectuarea de studii si analize de piata cu privire la produsele/serviciile AjutorORL si pentru imbunatatirea si dezvoltarea produselor/serviciilor AjutorORL;

  • efectuarea unor activitati de gestiune economica, financiara si/sau administrativa in cadrul AjutorORL;

  • solutionarea litigiilor, investigatiilor sau oricaror altor petitii/plangeri/solicitari la care Medic Line este parte;

  • efectuarea unor controale de risc asupra procedurilor si proceselor AjutorORL, precum si realizarea de audituri sau investigatii ale AjutorORL;

  • pentru scopuri ce tin de activitatea de control, audit, arhivare desfasurate in cadrul AjutorORL, acestea fiind intotdeauna compatibile cu scopurile principale, pentru care datele respective au fost initial colectate;

  • pentru scopuri de marketing direct in conditiile in care clientul si-a dat consimtamantul in acest sens.

 

In ce temei prelucram datele cu caracter personal?

  • pentru a face demersuri pre-contractuale la cererea Clientului de incheiere a unui contract (de ex: programarea pentru o consultati online), pentru executarea unui contract la care Clientul/persoana vizata este parte (de ex: o consultatie) sau pentru a furniza Clientului informatii despre produsele detinute sau suport pentru utilizarea acestora;

  • in baza unei obligatii legale aflate in sarcina AjutorORL (de ex: identificarea si cunoasterea clientelei, identificarea si prevenirea fraudelor);

  • in baza interesului legitim al AjutorORL (de ex: centralizarea operatiunilor si mentinerea unei baze de date interne, efectuarea unor analize statistice cu privire la portofoliul de Clienti; dezvoltarea si imbunatatirea produselor si serviciilor AjutorORL);

  • pentru motive de interes public major, si anume, prevenirea si combaterea spalarii banilor precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii terorismului.

 

Pentru ce perioada sunt stocate datele cu caracter personal?

Date dumneavoastra vor fi stocate pentru o perioada cuprinsa intre 6 luni si 100 ani in cazul documentelor medicale. Pentru stocarea datelor dumneavoastra (in format electronic), folosim serverele proprii sau ale altor companii specializate in arhivarea electronica.

In scopuri de marketing, datele dumneavostra vor fi prelucrate pentru o perioada de 3 ani de la momentul furnizarii acestora.

 

Informatiile pe care le transmitem

 

Nu vom transmite catre terte parti datele dumneavoastra cu caracter personal, cu urmatoarele exceptii:

  • Cu acordul dumneavoastra

 

  • Daca este necesara transmiterea unor informatii in vederea furnizarii produselor si serviciilor solicitate de dvs precum:

 

Site-ul www.ajutororl.ro foloseste software-ul Microsoft Bookings pentru a efectua programarile onliine. Utilizand formularul de programari online acceptati transferul de date catre Microsoft si sunteti de acord cu angajamentul Microsoft privind respectarea confidentialitatii, care este disponibil la adresa https://privacy.microsoft.com/ro-ro/privacystatement

Folosim aplicatiile WhatsApp sau Microsoft Teams pentru derularea apelurilor video necesare desfasurarii consultatiilor online. Finalizand o programare si participand la consultatia online sunteti de acord cu transferul de date catre WhatsApp si Microfost si acceptati termenii si conditiile acestor aplicatii.

Pentru mai multe detalii va rugam consultati termenii si conditiile WhatsApp pentru utilizarea aplicatiei disponibili la https://www.whatsapp.com/legal/terms-of-service

Pentru mai multe detalii va rugam consultati termenii si conditiile Microsoft pentru utilizarea aplicatiei disponibili la https://support.microsoft.com/ro-ro/office/acord-de-abonament-online-microsoft-teams-gratuit-b1da79c4-4c9e-458d-b0ec-74a0a33b7ccd?ui=ro-RO&rs=ro-RO&ad=RO

 

  • In cazul in care informatia este necesara partenerilor companiei pentru imbunatatirea sau facilitarea unor servicii sau produse solicitate de dumneavoastra. Societatile partenere au dreptul de a utiliza datele cu caracter personal furnizate numai in masura in care este necesara pentru executarea serviciului solicitat de dumneavoastra (de ex.transmiterea produselor comandate, procesarea informatiilor privind plata).

  • Putem transmite date cu caracter personal autoritatilor sau institutiilor publice conform prevederilor legale sau bunei-credinte daca:

a) este prevazut intr-o dispozitie legala;

b) previne o infractiune sau protejeaza siguranta nationala;

c) protejeaza siguranta individului sau siguranta publica;

d) aceste informatii sunt necesare in vederea rezolvarii diferitelor situatii juridice:

 

Link-uri catre alte pagini

 

Nu uitati ca atunci cand folositi un link pentru a ajunge de pe Site-ul nostru pe o alta pagina web, prezenta politica de confidentialitate nu se mai aplica. Navigarea si interactiunea pe care le desfasurati pe o alta pagina web, inclusiv orice pagina care are un link catre prezentul Site, se supun regulilor si politicilor paginii respective. Va incurajam sa cititi regulile si politicile paginilor pe care le vizitati pentru a intelege mai exact procedurile lor de colectare, utilizare si dezvaluire a datelor cu caracter personal.

 

Drepturile dumneavoastra in legatura cu datele cu caracter personal colectate si prelucrate

 

In conformitate cu dispozitiile Regulamentului UE nr.679/2016, persoanele inregistrate, in calitate de persoane vizate, au urmatoarele drepturi:

  • dreptul la informare

  • dreptul de acces

  • dreptul de rectificare

  • dreptul de opozitie

  • dreptul de a solicita stergerea (dreptul de a fi uitat)

  • dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii

  • dreptul de portare

  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale

  • dreptul de a se adresa cu plangere catre ANSPDCP – Autoritatea de Supraveghere.

 

Aceste drepturi pot fi exercitate in mod gratuit prin transmiterea unei cereri datate si semnate pe adresa de email: tamara.ciurescu@ajutororl.ro

 

 

Cookie-uri

 

Informatiile prezentate in continuare au scopul de a aduce la cunostinta vizitatorilor mai multe informatii despre plasarea, utilizarea si administrarea modulelor "cookie" utilizate de site-ul www.ajutororl.ro.

Puteti gasi in cele de mai jos detalii precum si alte linkuri cu informatii de interes general privind utilizarea modulelor cookie. Va rugam sa cititi cu atentie informatiile de mai jos. In cazul in care doriti sa aflati mai multe informatii privind utilizarea cookie-urilor ne puteti contacta la adresa de e-mail: tamara.ciurescu@ajutororl.ro.

 

Cookies sunt fisiere de dimensiuni foarte mici stocate pe computerul dumneavoatra in momentul in care vizitati site-ul www.ajutororl.ro. Computerul dumneavoastra recunoaste si accepta automat aceste fisiere prin intermediul browserului utilizat.

Fisierele de tip Cookie nu sunt periculoase si nu trebuie tratate de catre niciun utilizator precum un virus sau un tip de fisier ce poate dauna computerului. Browser-ul utilizat permite setarea si limitarea colectarii de fisiere de tip Cookie.

 

De ce utilizam cookie-uri?

 

Prin intermendiul modulelor cookie sunt stocate informatii comerciale si de marketing. Acest tip de fisier este utilizat in diferite scopuri:

  • pentru imbunatatirea permanenta a experientei de utilizare a site-ului www.ajutororl.ro

  • pentru a afla mai multe informatii despre modalitatea de interactiune a vizitatorilor cu continutul site-ului nostru, avand ca obiectiv cresterea satisfactiei privind toate categoriile de servicii AjutorORL.

  • Modulele cookie sunt necesare pentru functionarea deplina a serviciilor oferite de site-ul www. ajutororl.ro

  • Cookie-urile ne ofera un feedback privind modul de utilizare al site-ului, ajutandu-ne la imbunatatirea permanenta a experientei de navigare in site-ul www. ajutororl.ro

  • Pentru analize web acest site utilizeaza serviciul Google Analytics. Acesta foloseste cookie-uri. In acest caz cookie-urile salveaza infrormatii despre utilizarea site-ului, numarul de pagini afisate, sursele din care vin vizitatorii site-ului si numarul de vizite, avand acelasi obiectiv de a imbunatati site-ul si experienta utilizatorilor

  • Pentru a imbunatati eficienta publicitatii online

  • Pentru optimizarea performantei site-ului (timp de incarcare a continutului)

 

Cookie-urile nu pot fi folosite pentru a identifica persoanele fizice, acestea sunt utilizate exclusiv cu scop statistic.

 

Care este durata de viata a unui cookie?

 

Durata de stocare a unui cookie variaza in functie de obiectivul cu care acesta este plasat.

Cookie-urile de sesiune - sunt folosite pentru o singura sesiune fiind retinute doar pe durata unei singure vizite a site-ului de catre utilizator, nefiind stocate dupa ce utilizatorul a parasit site-ul.

Cookie-urile fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.

Cookie-urile publicitare ne ajuta sa furnizam reclame relevante pentru dvs., pentru masurarea performantei campaniei publicitare analizand interactiunea cu reclamele noastre. De exemplu, ne ajuta sa numaram de cate ori utilizatorii au facut clic pe reclama noastra si au vizitat pagina noastra de internet.

Toate aceste categorii de cookie-uri pot fi sterse de catre utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browser-ului. Daca nu acceptati cookie-uri, nicio informatie nu va fi salvata.

 

Cum pot fi oprite cookie-urile?

 

Dezactivarea, refuzul de a accepta utilizarea cookie-urilor pot face anumite site-uri dificil de vizualizat.

Browserele actuale ofera utilizatorilor posibilitatea de a schimba si administra setarile privind utlizarea cookie-urilor.

Puteti accesa aceste setari din meniul browserului pe care il utilizati. Pentru mai multe detalii privind administrarea cookie-urilor din browserul dumneavoastra puteti accesa sectiunea “Ajutor” a browserului.

Pentru a afla mai multe detalii privind setarile broserelor uzuale, va sugeram sa accesati urmatoarele linkuri.

 

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre cookie-uri si modul de utilizate puteti consulta linkurile de mai jos:

bottom of page